De interne werking van een elektrische fiets

Een elektrische fiets werkt met behulp van een elektromotor die regelmatig moet worden opgeladen. Deze fietsen worden beschouwd als comfortabeler dan standaardfietsen, vooral omdat ze de motorrijder in staat stellen los te laten en over te schakelen op de interne motor als hij geen zin heeft om al het werk te doen.

Een elektrische fiets ziet er op het eerste gezicht misschien uit als zijn gewone familielid, maar wat de make-up betreft, kunnen de twee niet meer van elkaar verschillen. Dat gezegd hebbende, het heeft het normale frame dat de wielen, het stuur, de pedalen en de zadels omvat, maar het heeft ook twee extra componenten, namelijk de batterij en de motor. Dit maakt een 5x ebike aanshahffen iets zwaarder dan het reguliere alternatief, maar tenzij je van plan bent hem op je schouders te slepen en door de stad te lopen, zou het goed moeten komen.

Om terug te komen op het punt, de motor bevindt zich voor of achter in de naaf van het wiel en een draad zorgt ervoor dat deze constant in contact staat met de batterij. Het gasklepmechanisme bevindt zich dicht bij de batterij, meestal met behulp van dezelfde draad. Over het gasklepmechanisme gesproken, fabrikanten hebben de keuze tussen de power-on-demand of de power-assisted optie.

De elektrische fiets met ondersteuning werkt met behulp van een speciale sensor die de prestaties van de fiets meet en nauwlettend in de gaten houdt hoe snel of langzaam de fietser gaat. Het combineert de twee en het algehele vermogen van de fiets neemt dienovereenkomstig toe of af. Het power-on-demand gasklepmechanisme vereist dat de motorrijder op een knop drukt als en wanneer een toename van het vermogen nodig is. Sommige fabrikanten vervangen de knop door een twist-throttle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *